Siropul din Muguri de Brad o licoare binecuvântată de natură și desăvârșită de om. 

            Cum începem?

Mugurii tineri de brad, sunt ingredientul cheie al acestui preparat.

Recoltarea mugurilor se face primăvara, devreme, din pădurile munțiilor Moldovei. Sunt aleși cu grija “pe sprânceană” doar mugurii care au între 3 cm pâna la maximum 7 cm. Atunci mugurii sunt plini de substanțe benefice (uleiurile volatile, flavonoizi, rășini, principii amare, pinipicrozida, pinitol, coniferozida, vitamina C). Simplitatea și naturalețea materiei prime determină calitatea superioară a produsului finit.

            Cum îl facem?

Medicina tradițională populară, cunoaște mai multe rețete de preparare a miraculosului sirop din muguri de brad. Noi păstrăm rețeta “bunicii Ileana” prin macerarea la rece a mugurilor timp de minim șapte zile. În procesul de obținere, macerarea la rece, reușește să extragă principiile active din mugurii tineri.

Bunica făcea acest preparat primăvara și ni-l oferea tot timpul anului, când aveam dorință de ceva dulce, când ne durea gâtul, când tușeam sau când ne prindea câte un guturai. In procesul de producție, nu folosim coloranți sau alte adaousuri. Pregătim acest sirop cu multă atenție și dăruire, folosind ingrediente 100% naturale, ca odinioară. Dulceață naturală a ingredientelor folosite ne ajută să obținem un produs de calitate.

            Ce obținem?

Un Sirop din Muguri de Brad cu un gust plăcut, limpede, cu o culoare maronie specifică, ideal pentru a fi administrat întreagii familii. Datorită gustului plăcut dulce, siropul din muguri de brad, este îndrăgit de cei mici care preferă gustul dulce, dar și de cei mari cărora le este benefic pentru sănătate.

Siropul din Muguri de Brad este un produs ce ne ajută să trecem uşor peste perioada rece, când organismul e supus mai multor provocări: răceli, dureri în gât, bronșite, etc.

           Când il folosim?

Siropul poate fi utilizat pe toată perioada anului. Poate fi asociat unei limonade reci în zilele toride de vară sau poate fi cel mai bun prieten al unui ceai cald servit în zilele friguroase de iarnă. Siropul este o obțiune sănătoasă pentru utilizarea zilnică.

Muguri tineri

Principalele efecte benefice pentru organism:

  • Siropul din muguri de brad, este un remediu natural, pentru multe din afecțiunile sistemului respirator.
  • Siropul consumat ca atare, calmează tusea uscată sau productivă.
  • Siropul este un bun adjuvant, în cazul tratamentului afecțiunilor căilor respiratorii.
  • Siropul din muguri de brad are un rol imunostimulator, ajutând organismul să depășească mai ușor diferitele etape ale afecțiunilor respiratorii.
  • Produs obținut 100% din ingrediente naturale, ceea ce-l face ușor de tolerat de organism.

Recomandare de utilizare  

Nediluat

  • Adulți : câte 2 lingurițe de 3 ori / zi ;
  • Copii peste 2ani : câte 1 linguriță de 3 ori / zi;

Diluat în combinații cu diferite lichide (apa, limonadă, ceai) după gust.

Contraindicat persoanelor diabetice 

          

De ce să alegi Siropul din Muguri de Brad din Cămara Naturii?

Principalele caracteristici care fac ca produsele Camara Naturii sa fie apreciate:

~ calitatea ingredientelor folosite, (mugurii de brad din pădurile Moldovei) culeși exact la momentul potrivit;

~ rețeta veche, care păstrează toate propietățile siropului din muguri de brad;

~ pentru că respectăm toate normele de siguranță alimentară, în toate etapele de procesare, ceea ce duce la obtinerea unui produs de o calitate superioară

~ pentru că nu folosim conservanți, coloranti, sau arome artificiale.

Deorece producem în sistem tradițional, diferențierea prin calitatea este o prioritate pentru noi echipa Cămara Naturii.