Scrisoare către vizitator

Povestea noastră a început recent din dragostea pentru natură și fructele din livadă.

Amintiri   

Amintește-ți cum le priveai pe bunica și mama care, cu mâini dibace, alegeau cele mai dulci și zemoase fructe. Apoi, le spălau în apa rece de fântână. După le vânturau puțin, iar într-un ceaun mare, asemenea unor magicieni, transformau fructele într-o dulceață artizanală minunată. Așa-i că ți-a rămas gura apă?

Ehe, și eu îmi amintesc cu drag și dor de acele vremuri. Copilăria nu o mai pot aduce înapoi. Însă pot să o retrăiesc cu fiecare felie de pâine proaspătă unsă cu  dulceață naturală… poate și un strop de unt. Dulceața făcută în sistem tradițional, la foc mic și cu multă grijă, trezește cele mai frumoase amintiri ale copilarie.

Bucurii         

Am moștenit un rețetar vechi. Pe care mama l-a primit, la rândul ei, de la bunica Ileana. Cu emoție, am ales cele mai bune fructe, le-am așezat frumos într-o oală cu zahăr și le-am lăsat să mocnească la foc domol. Și mi-a ieșit, într-un final, o dulceață tradițională de poveste. Mi-am bucurat și prietenii cu gustul copilăriei. Asta mi-a dat curaj să continui să îmi doresc mai mult, să împărtășesc bucuria cu cât mai mulți oameni.

Tradiția

Respectând tradiția și rețetarul, fără a face nicio clipă rabat de la calitate. Am dorit să aduc plus valoare preparatelor noastre și le-am adăugat, pe ici pe colo, arome mai „deocheate” pentru gastronomia românească, ghimbir și păstaia vanilie – și ce minuni au ieșit, zău vă invit să vedeți și voi.

Mereu am considerat că înaintea cantității primează calitatea. Întotdeauna producem doar câteva kilograme din fiecare sortiment de dulceață, pentru a nu altera în niciun fel produsul final. Acordăm o deosebită atenție ingredientelor – dulceață fără conservanți, doar cu arome naturale oferite de natură:  zeama de lămâie, batoanele de vanilie bourbon sau ghimbir.

 

Dulceața tradițională și siropul natural sunt adevărate medicamente pentru trup și suflet. Din acest motiv le pregatim mereu cu drag și plăcere pentru familie și prieteni și toți cei care caută gustul copilăriei.